Goda nyheter! Sushi lanseras 31/3 på ChopChop Eskilstuna
actionbad_vasteras_tripadvisorvasteras_bad_sverigebad, Semester, Hemester, Västerås, Stränder i Västerås, Bada i Västerås, utflykt, utflyktsmål, bada, Familjevänligt
Kokpunkten 02” by Dependability is licensed under CC Attribution-Share Alike 4.0 International. (länk: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kokpunkten_02.jpg)

04 Aug 2022

Kokpunkten – actionbad i Västerås

Hur tror du det vore att åka rutschkana med VR-glasögon? Sväva fritt i en digital värld och känna adrenalinet pumpa när du upplever något nytt? Vi tipsar starkt om ett besök på Kokpunkten Actionbad

I Västerås finns vi både i Gryta och Erikslund efter att ha njutit av en ordentlig måltid tipsar vi om Kokpunkten Actionbad.

Kokpunkten Actionbad i Västerås är Sveriges första actionbad, alltså en badplats med unika attraktioner, spridda över hela åtta våningar. Badet ligger i det ikoniska gamla ångkraftverket och har förutom äventyrsbad en leklandsdel för de små barnen, och en relaxavdelning med cafeteria för de vuxna barnen.
Actionbadet bjuder på adrenalinframkallande attraktioner, neonljus, dunkande musik – helt olikt andra badhus. Kokpunktens mest hisnande attraktion är de fyra vattenrutschkanorna Boomerang, Double Racer, Inside Out och Black River. 

I Double Racer skickas besökarna iväg på en ordentlig tävlingsfärd där de kommer upp i hög hastighet.
Black River pumpar ut 1 000 liter vatten i sekunden och har genom åren genererat många tjut av skräckblandad förtjusning.
Inside Out tar ner tempot ett par snäpp och låter besökare åka flera åt gången i en badring. Med Inside Out åker du runt, in och ut genom actionbadet.
Boomerang tar tag i dig och slungar dig upp på höga höjder och sedan ner i en brant nedförsbacke. Se till att ha tungan rätt i mun, så att säga. 

På Kokpunkten Actionbad finns också VR-ride och VR-dive.
På deras hemsida beskriver Kokpunkten Actionbad sin VR-ride såhär;
VR-ride är adrenalin på helt ny nivå. Sätt på VR-headsetet och släng dig ut i vattenrutschbanan. Ditt sinne reser genom bisarra världar samtidigt som din kropp forsar genom vattnet. Det här är en upplevelse du aldrig varit i närheten av.

Actionbadet beskriver VR-dive på följande vis:

Här förvandlas en helt vanlig pool till världens djupaste hav eller storslagna rymd. Du simmar med hajar eller flyger högt över jorden. När du flyter i vattnet blir virtuella verklighets-upplevelsen kraftigare än någonsin med en känsla av nollgravitation.