fbpx

20 Jun 2022

Utforska Kalmar/Öland med ChopChop

Alla älskar vi vidsträckta, vita och solkyssta stränder. Upplev strandlivet tillsammans med ChopChop

Vi har alla varit där, bilen fullpackad med allt från badringar och uppblåsbara krokodiler till sololja och handdukar. Brassestolen som egentligen är lite trasig och massäcken som glömdes kvar hemma.Som väl är så finns vi på ChopChop nära till hands när det kurrar i magen. Häng med när vi tillsammans utforskar de bästa stränderna för ett härligt och dynamiskt “beach life”. Det nya, tropiska konceptet ThaiTropical gör att varje svensk strand känns lite mer thailändsk.

Böda Sand
Befinner du dig i Småland, närmare bestämt Kalmar, så finner du dig förmodligen körandes på Ölandsleden. Här kan du redan på håll se att du är i närheten av ett ChopChop. Den blåa flaggorna vajar stolt på Ölandsleden 7, intill handelscentrat Hansa City.
När du köpt med dig dagens massäck och rustat upp för en härlig dag på stranden bör du ta sikte på Sveriges längsta sandstrand – Böda Sand.

En bit in på Ölands vidder finner du den berömda stranden. Väl på plats möts du av klippor och skär, som direkt lånat från valfri thailändsk provins. Den kritvita sandstranden sträcker sig hela 2 mil. Vattnet upplevs turkost och långgrunt, som gjort för att hyra en trampbåt och bege sig ut på en avslappnande middag på vattnet.
Stannar ni över natten? Intill stranden ligger TV-kända campingbyn Böda Sand, komplett med pool, spa, bastu och allt som hör sommarnöjet till.

Paradisverkstaden 
Vill ni utforska vad “solen och vindarnas ö” (ja, Öland alltså), mer har att erbjuda?
Intill brofästet över till fastlandet finns den pittoreska byn Färjestaden. För den inredningsintresserade tipsar vi om ett besök i populära Paradisverkstaden. I den familjedrivna verkstaden kan ni inspireras, koppla av och hitta diverse keramiska fynd

 

 

Marvin Hansson

Pressansvarig
marvin.hansson@chopchop.se

Menu