You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
whiskeytunna norrtälje

04 Aug 2022

Uppleva i Norrtälje

Det finns mängder av saker att uppleva i Norrtälje, här följer några av våra favoriter:
Förutom att besöka ChopChopAstrid Lindgrens Gata 1, så tipsar vi om tre unika saker att uppleva i Norrtälje:

Upplev vikingatiden
När du har vägarna förbi Norrtälje borde du passa på att uppleva Vikingabyn Storholmen. På Storholmen kan du övernatta i vikingahus, gå hantverkskurser, örtvandringar och flera av de saker som gjorde vikingatiden till just vikingatiden, (ja, förutom att just “gå viking” då…)

Guidade visningar
Bli ledsagad av kunniga guider Iklädda riktig vikingadräkter och utforska varenda skrymsle och vrå som friluftsmuseet har att erbjuda. Här fåt ni lyssna och lära om vardagsliv, hantverk och resor, samt om de fornlämningar som finns i- och omkring Norrtälje. 

Norrtelje Brenneri
På Lohärads Söderby 11, finner du Norrtelje Brenneri, Norrtäljes bästa upplevelse för dig som gillar sprit och whiskey.
För just whiskey finns det gott om här. Norrtelje Brenneri drivs av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Bränneriet är kända för sin Roslagswhisky, Roslags Gin, Roslags Punsch och Bellmanpunch. Här kan du gå visning och beställa provning.
Norrtelje Brenneri har genom åren vunnit flera priser för sina produkter. Bland andra i International Wine and Spirit Competition och Nordic Spirit Awards.

Eventbanan
Är du sugen på att supa in något annat än whiskey? Vad sägs om lite frisk luft?
Eventbanan på Nordrånavägen i Norrtälje erbjuder en spännande upplevelse. En höghöjdsbana där du genom rep tar dig från plats a till plats b. Det här är en hisnande upplevelse som passar både barnfamiljer och kompisgrupper. Du som provar detta ska vara sugen på att det suger till lite i magen när du tittar ner.