You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
fredhällsklipporna
“Fredhällsbadet” by Holger.Ellgaard is licensed under CC BY-SA 3.0(länk: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fredhällsbadet_2009a.jpg)

04 Aug 2022

Fredhällsklipporna – bad i Stockholm

Fredhällsklipporna är ett inofficiellt klippbad vid Fredhäll på Kungsholmen. Hit kan du gå om du känner för att ta dig an lite terräng för att hitta den där perfekta klippskrevan att äta din picknick vid. Det råder ingen tvekan om att det här är stället för ungdomarna. Man ska vara medveten om att det är lite småsvårt att ta sig upp och ner ur vattnet. Det blir ofta ganska fullsmockat under de soligaste dagarna.

Äta

Eftersom att det är lite bökigt att ta sig till och från Fredhällsklipporna så gör man bäst i att ta med sig mat redan från början. Men, om Pad Thaien från ChopChop redan är uppäten och du är sugen på någonting mer så finns det en pizzeria och en liten kiosk i närheten.

Ta dig hit

Fredhällsklipporna ligger lite lite off. Du tar enklast tunnelbanan till Kristineberg och sedan knallar du cirka 15 minuter i riktning mot vattnet. Du är nog snart där, ska du se.

Väl på plats är det precis som vanligt, du lägger din handduk eller annat valfritt underlag och njuter av en dag i solen. Soldyrkar-arean är väl inte överdrivet stor, så var förberedd på att du kommer att vara i sällskap av likasinnade. När det är dags för ett dopp tenderar vattnet att vara relativt varmt. Ha så kul!