fbpx
Semester, Hemester, utflykt, utflyktsmål, Familjevänligt, Tändsticksmuséet, Jönköping, Visit Jönköping, What to do in Jönköping, What to see i Jönköping, Vättern, Visingsö, Karlsborg

04 Aug 2022

Bästa vid Vättern

Tändsticksmuséet – en riktigt eldig idé?
Ja, “pun intended” kanske är på sin plats. Vi syftar förstås på Tändsticksmuséet i Jönköping. På Tändsticksmuséet kan du lära dig om historien bakom den svenska tändsticksindustrin samtidigt som du blickar ut över Sveriges näst största sjö, Vättern.

Känner du dig sötsugen efter all info? I Gränna, utanför Jönköping hittar du en rad olika polkagrisfabriker. Helt klart en sweet utflykt för hela familjen.

Visa mig Visingsö!
Visingsö är en helt unik ö – mitt i Vättern. När det kommer till Visingsö är ordet “unikt” verkligen centralt. Det här är ett helt unikt resmål. Här tipsar vi om du ska aktivera dig och få in lite träning samtidigt som du är på en av Sveriges mest natursköna öar (samt Vätterns största). Paddla kajak runt ön, vandra på stigarna eller upplev Visingsö från cykelsadeln. Alla val är bra utom de dåliga. Den logiken går inte att argumentera mot.

Visingsö

Promenera i Karlsborg
Som namnet Karlsborg vittnar om så är det en gammal fästningsstad och ett obeskrivligt vackert ställe att promenera på. Fun fact: Vid Karlsborg finns europas längsta uppvärmda byggnad, på hela 678 meter. Karlsborg är ett perfekt utflyktsmål för dig som vill ta det lite lugnt och bara njuta av tillvaron.

Menu