You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
ThaiTropical, ChopChop, Tropiskt, Tropisk mat, Asiatiskt, Asiatisk mat, Thailand, Thailändsk mat, Asian, Asian food, Thai Tofu, Tofu, Thaibasilika, Vegan, Vegansk mat, Vegansk snabbmat, Mix and Match, Snabbmat, Fast food

21 Feb 2022

ChopChop tänder stubinen på vegansk näringsbomb

Såhär i vintermörkret är vi många som längtar efter lata dagar på stranden, solen i ögonen, behaglig hetta och spännande smaker – lite Thailand, helt enkelt. Lyckligtvis har vägen dit aldrig varit enklare, eller godare!

Nej, smidigare än så här blir det inte, för nu har ChopChop lanserat sin nya thailändska favoriträtt, Thai Tofu – rik på näring, rik på smaker, snål på socker. En riktig näringsbomb! Den veganska nykomlingen tar inspiration från just Thailand, och erbjuder en frisk mix av svensk tofu, broccoli, morot, vitlök och thaibasilika.

Testad till framgång

Det är ingen hemlighet att thailändska smaker länge varit en storfavorit även bland svenska smaklökar. Sedan årsskiftet har Thai Tofu serverats på flera av ChopChops restauranger inom Stockholmsområdet. Responsen har varit mycket god, säger R&D-chef Tuomas Tarna.

– Det är inte så konstigt. Som att inte döläcker tofu och thaibasilika vore nog, så bjuder rätten på en rund, balanserad smakupplevelse med mäktiga umamitoner i kombination med sältan från den soja- och sambalbaserade såsen. De knapriga grönsakerna gör inte saken sämre. När den luftiga broccolin suger åt sig såsen blir varje tugga till en explosion av smaker.

Känner du doften?

Från och med alla hjärtans dag, den 14 februari, har hungriga gäster kunnat avnjuta Thai Tofu i samtliga restauranger.

Fakta:

En singelportion Thai Tofu innehåller så lite som 254 kalorier (540 med ris). Fullproppad med grönsaker och proteinrik tofu blir den en riktig näringsbomb och ChopChops nyttigaste alternativ hittills.