You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
ChopChop kommer till Sundsvall, ChopChop, Sundsvall, Drakstaden, Asiatiska restauranger i Sundsvall, Birsta City

20 May 2022

ChopChop öppnar i Drakstaden (Sundsvall)

Onsdagen den 25 maj slår ChopChop upp portarna (och Drive Thru-luckorna) till sin 37:e restaurang – ChopChop Sundsvall. Möjligen en av restaurangkedjans godaste etableringar, och definitivt den nordligaste. 

Det är i Sveriges tredje största handelscentrum, Birsta City, som etableringen äger rum. Den färgsprakande “drakstaden” Sundsvall blir nu lite godare när restaurangutbudet förstärks med smaker från Asiens alla hörn.
– Så här mycket norrut har vi inte tagit oss tidigare, det är en milstolpe för oss. Vi har länge haft gott öga för staden i allmänhet och handelscentrumet Birsta City i synnerhet. Den här etableringen blir det första steget i att erbjuda även de norra delarna av landet välsmakande asiatisk mat. Det känns förstås väldigt härligt, säger medgrundare Hans Ye.

Läget i på Förarvägen 1 i Sundsvall kan ingen klaga på. Birsta City är inte bara Norrlands största handelsområde, utan även det tredje största i hela Sverige. Ett mycket gynnsamt läge när målet är att erbjuda vällagad mat till hungriga shoppinggäster. Restaurangen ligger mellan Biltema och ICA Maxi, och har goda parkeringsmöjligheter. 

I vanlig ordning kommer ChopChop att erbjuda kvalitativ asiatisk mat, tillagad från grunden, enligt konstens alla regler och alltid med de bästa råvarorna. Bli inte förvånad om det smakar bättre än vanlig snabbmat.
– För det är inte vanlig snabbmat, snarare vällagad mat som serveras snabbt, säger Hans. 

37:e restaurangen, 30 nya arbetstillfällen
– Vi bjuder in till en 196 kvadratmeter stor serveringsyta, med plats för upp till 86 sittande gäster. Men, det är inte bara gästerna som ska trivas. I och med etableringen öppnar ChopChop upp för 25-30 nyanställningar, berättar HR-chef Thanh Quach. 

Att erbjuda vettiga och utvecklande arbetstillfällen är något som ligger honom varmt om hjärtat.
– Eftersom att vi länge varit inne i en expansiv period finns det verkligen goda möjligheter att arbeta sig uppåt inom företaget. Jag blir så himla glad när jag ser folk komma in i verksamheten och växa både yrkesmässigt och personligt. Man behöver egentligen ingen tidigare erfarenhet – den har ju vi! Däremot värdesätter vi viljan att lära, växa och trivas, säger han. 

Etableringen vid Birsta City i Sundsvall blir ChopChops 37:e restaurang, en rekordtät uppföljning efter att bara veckan innan, den 18 maj, ha slagit upp portarna på Värmdö i Stockholm.
– Att öppna två restauranger på två veckor kanske är lite extremt. Men vi ser att efterfrågan finns, och vilka är vi att då neka? Avslutar Thanh skämtsamt. 

 

Fakta:
Öppning: Klockan 11:00, onsdag 25 maj
Adress: Förarvägen 1, 863 37 Sundsvall (Birsta City).
Storlek: 196 kvadratmeter serveringsyta.
Restaurangen tar emot upp till 86 sittande gäster.