You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Kretsloppet i Borås
“Borås” by Bengt Lundberg is licensed under CC 2.5 Generic. (länk: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Borås_-_KMB_-_16001000319104.jpg)

01 Sep 2022

Kretsloppet i Borås

Att springa har på senare år varit “all the rage”, så att säga. Befinner du dig i, eller i närheten av Borås, så har du förutom närhet till ChopChop Borås, även närhet till Kretsloppet. 

 

Den 17 september går Kretsloppet i Borås av stapeln. Loppet är enligt Borås Kommun ett “Stadslopp med hållbarhet i fokus”. Här ligger fokus på löparglädje, folkhälsa och motivation. Årets lopp springs på en varvsbana där 10 kilometer springer två varv på en 5 kilometersbana. Du som deltar kommer att varva det nya Posttorget, springa utmed Viskan och gå i mål på Stora Torget i Borås.

Kretsloppet består av flera distanser;
Kretsloppet: 10 kilometer.
Löpning Kretsloppet: 5,2 kilometer.
Gång Kretsloppet: 5,2 kilometer.
Lilla Kretsloppet: 2,3 kilometer.
Knattekretsloppet: 500 meter.

Vill du springa mer?

I Sverige finns det flera milslopp – till exempel Kretsloppet, Tjejmilen, Midnattsloppet och Blodomloppet. Känner du däremot att du är något av en blandad löpare, så finns det fler utmaningar för dig i Borås. Den 25 augusti anordnades 3 000 metersloppet. Här kan du verkligen testa formen och ta ut dig ordentligt.

Den 6 oktober kan du testa Kvällsloppet. En 4,7 kilometer långt motionslopp i höstmörkret. På med pannlampan, och ge dig ut på en något annorlunda löptur!