You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Semester, Hemester, utflykt, utflyktsmål, Familjeutflykt, Familjevänligt, Lund, Visit Lund, What to do in Lund, What to see in Lund, Kulturnatten i Lund, Lund i september
“Fontanellen” by Francois Polito is licensed under CC BY-SA 3.0(länk: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:"Fontanellen"_Ephemeral_Art_Construction_in_front_of_Lund_University_Main_Building.jpg)

04 Aug 2022

Kulturnatten i Lund

Du som känner till Lund vet att Kulturnatten är något av en institution, som varit ett årligen återkommande inslag ända sedan 80-talet.

Det är en stor kulturfestival som varje år äger rum den tredje lördagen i september. Staden fylls då med kulturinslag och besöks av runt 50 000 personer.

Enligt Lund kommuns hemsida bjuder staden, tillsammans med privata aktörer, på hela 400 programpunkter under Kulturnatten. Vi snackar konst, livemusik, guidade turer, dans, vetenskapsshower, teater och workshops.

När vi är inne på kultur i Lund så vill vi passa på att tipsa om Kulturen i Lund. Kulturen i Lund skriver så här om sin verksamhet;
“Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.”

Och du, när det börjar kurra i magen kan du känna dig trygg i att vi finns nära till hands. ChopChop finns på Skarpskyttevägen 3.