You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Skrea Strand och pir
“Skrea Strand” by Rasmus Zwickson is licensed under CC BY 2.0(länk: https://www.flickr.com/photos/rasmusknutsson/3243945898)

04 Aug 2022

Skrea – Kunglig strand i Kungsbacka

Skrea Strand
Föreställ dig att du just avnjutit lunch på ChopChop i Kungsbacka. Måltiden avslutades med en Thai Pudding och härliga skratt. Allt känns bra, och nu är du badsugen. Ni sätter er i bilen och styr mot Skrea Strand.

På plats möts ni av en två kilometer lång sandstrand, omgiven av höga sanddynor bestående av ljus, finkornig sand. Skrea strand är en av Sveriges populäraste sandstränder och erbjuder västkustens längsta badbrygga på cirka 250 meter. Den långgrunda badstranden erbjuder goda möjligheter för vattensporter, people watching, och after beach. Om du har hunden med dig finns det på den södra delen en populär plats för hundbad.

Promenera
Längst med Ätran finns den cirka två kilometer långa “Strandpromenaden” som guidar dig till Falkenbergs centrum. Här kan du uppleva stadens gemytliga charm, strosa i butiker eller bara njuta av bruset från den genomslingrande ån. För dig som känner dig äventyrlig finns till söder Skrea Näs, ett sceniskt område med små vackra badvikar inklämda mellan klippiga uddar.

Är du inte så sugen på Ätran? Det är okej, det finns fler vatten att utforska. Har du sett artikelserien om Sveriges bästa sjöar? Klicka HÄR för att läsa mer. Ja, du får förstås läsa precis vilka artiklar du vill, vi är som en öppen bok!