Kung Pao Chicken ____

 

En klassiker från Kina- älskad över världen

  • OBS finns endast på ChopChop i Enköping, Jönköping, Arninge, Boländerna,
    Eskilstuna, Gränby, Lockarp, Svågertorp, Norrtälje, Nyköping, Port73, Rosersberg, Rotebro, Svågertorp

Kung Pao kyckling är kryddig, wokad kinesisk maträtt med kyckling, jordnötter, grönsaker och chilipeppar.

Utgångspunkten

 

Signature Kung Pao serveras med svensk kycklinglårfilé och färska grönsaker.

Het på två olika sätt

 

Den viktigaste smaken är Sichuan peppar, och dessa pepparkorn ger Kung Pao sin karaktär. Kryddan är kittlande i munnen, istället för att vara het eller pepprig – det kallas mala.

Sweet & Sour

 

Vi bryter av mala med en sötsyrlig smak. Smaken håller hettan på en behaglig nivå. De är element som förhöjer smakupplevelsen för Signature Kung Pao.

För att säkerställa

 

Signature Kung Pao kyckling tillagas alltid efter beställning. Grönsaker är skurna dagligen för att behålla hög kvalité.

Bekvämt och smidigt

 

Serveras under luncher och kvällar.

hos ChopChop

Drive Thru

Take Out

Historien bakom Kung Pao kyckling handlar om Ding Baozhen, en tjänsteman i Sichuanprovinsen under 1800-talet. Hans titel blev Gongbao, därav namnet Kung Pao.

När Ding Baozhen var en ung pojke lärde han sig fiska av en man i samma by. Många år efter tänkte han på hur tacksam han var över det.

Han bestämde sig för att hälsa på mannens familj. Vid besöket så serverades en maträtt med kyckling, jordnötter och Sichuan peppar.

Ding Baozhen blev så förtjust i smakerna att han bad om receptet. Rätten spreds sig snabbt i hela provinsen och kom att kallas för gōngbǎo jīdīng 宫保鸡丁 efter dess största fan, Ding Baozhen.