You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Äpplen, musteri, stockholm, värmdö, must

02 Sep 2022

Musteri på Värmdö

Älskar du äpplen? Kanske har du en hel drös hemma som inte vill någonting hellre än att hamna i en god äppelmust? Vi har gjort en lista på två bra musteri i närheten av Värmdö.

Värmdö Musteri
Precis som det låter – ett musteri på Värmdö. De hävdar att de “bevarar sommarens och höstens smaker”, visst låter det otroligt fint? Här tillverkas must, dryck, sylt och geléer. Du som har egna äpplen eller annan frukt kan ta med dig och få den till must.
På Värmdö Musteri gäller ett äppelminimum på 50 kilo. Du väljer sedan pastöriserad must på 1, 3, eller 5 litersflaskor (eller bag in box). Vill du ha råmust? Då är det 2,5 eller 5 liter som gäller. Priser ser du här

 

Bredalens Gårdsmusteri
Här har vi ett klassiskt musteri på Ingarö som specialiserar sig på råmust från äpplen. Du kan köpa deras egengjorda must eller lämna in era egna äpplen för mustning. Minimimängden ligger på 30-40 kilo äpplen, vilket ger cirka 15-20 liter råmust. Vill du veta mer? Klicka här

 

Vill du äta något riktigt gott i kombination med din nyutvunna äppelmust? Sväng förbi ChopChop på Värmdö och plocka med dig några Combo-menyer till hela familjen.

ChopChop Värmdö är utrustad med moderna system och ett modernt tänk kring matkavlité och servering.
– All mat lagas på plats, från grunden, med de bästa råvarorna. I vanlig ordning låter vi gästen komponera sin egen meny med fria baser och varma wokrätter. Här kommer vi även att erbjuda vår utökade sushimeny.