You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Äppelmust, stockholm, musteri i stockholm, sickla

02 Sep 2022

Musterier i Sickla

Älskar du äpplen? Kanske har du en hel drös med äpplen hemma som inte vill någonting hellre än att hamna i en god äppelmust? Vi har gjort en lista på våra favoritmusterier i närheten av Sickla.

 

Älvsjö Musteri
Här snackar vi must. Mellan 17 augusti till och med 30 oktober kan du få dina äpplen mustade på Älvsjö Musteri. Minimikvantiteten är fem papperskassar äpplen (eller totalt cirka 60 kilo), som då förvandlas till cirka 10 stycken treliters bag in box-muster. En bag in box kostar 90 kronor. Viktigt att plocka bort ruttna äpplen och tvätta av grus och smuts.

Rosenhill Trädgård
Rosenhill är en pittoresk oas där du kan fika, äta och få din frukt mustad. Musteriet har öppet mellan den 1 augusti till och med den 30 oktober. På Rosenhill ger 10 kilo äpplen ungefär 6 liter must.

Äppelfabriken i Ekerö
Äppelfabriken har öppet varje lördag och söndag, cafédelen 10-17 och gårdsbutiken 11-16.
I gårdsbutiken tillverkas allt på plats, här hittar du marmelader, muster, saft och annat gott.

Lidingö Musteri
Enligt Lidingö Musteri får du här must gjord av 100% äpplen, 0% tillsatser. När du har mustat fylls en bag in box på cirka 5 liter. 10 kilo frukt ger ungefär 5-8 liter must, och för att få musta på Lidingö Musteri måste du ha med dig minst 50 kilo äpplen.

Mobila Musteriet
En lite mer unik musteriverksamhet som finns där du finns. Ingrid Maries Mobila Musteri kan ta sig till dig varesig du är hemma, på jobbet eller någon annanstans. Ett helt klart intressant komplement till dig som har en himla massa frukt.

 

Avslutningsvis kanske du är lite trött av allt mustande? Ta då en sväng till ChopChop Sickla och njut av vällagad mat.