You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Bär, goda bär, nyttiga bär

01 Sep 2022

Nyttiga bär

Det finns god mat, goda människor och så finns det goda bär – nyttiga bär. Vill du lära dig mer om vilka som är nyttiga bär? Läs vidare!

Vi älskar bär, och intresset för bär har ökat lavinartat under de senaste åren. Ofta kanske du till och med äter bär utan att veta om det, som till exempel till frukost. Det rådet inga tvivel om att det både är gott och nyttigt.

 

Hallon:
Förutom att de är goda att äta så är de fullproppade med ellagsyra, en antioxidant som är bra mot det mesta. Hallon innehåller även salicin, som är bra för folsyra och kroppen i övrigt.

 

Jordgubbar:
Allas favorit. Vad är en sommar utan jordgubbar? Även här finns ellagsyra men även folsyra och C-vitamin. Jordgubbar har även visat sig skydda mot demens.

 

Lingon:
Nu snackar vi. Lingon innehåller höga halter av antioxidanter som gör gott för hela kroppen. Här finns även mineraler, folsyra samt C- och E-vitamin.

 

Blåbär:
En av de godaste nyttiga bären är just blåbär. Här snackar vi antioxidanter och hög fiberhalt. Det är bevisat att blåbäret har breda hälsoeffekter.

 

Tranbär:
Precis som andra mörka bär så har även tranbär höga halter av antioxidanter. En klassiker när det kommer till tranbär är väl att transbärsjuice har bevisad effekt mot urinvägsinfektion. Och det är ju otroligt bra!

 

Hjortron:
Skogens guld vore väl inte skogens guld om det inte innehöll en massa bra saker? Hjortron bär på rikliga mängder av C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Vill du veta mer om hjortron? Klicka här