You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Semester, Hemester, Västerås, Stränder i Västerås, Bada i Västerås, utflykt, utflyktsmål, bada, hundbad i Västerås, Familjevänligt, Barnvänliga badplatser, Bästa stränderna, Lövudden, Lögastrand, Hökåsen Gropen, Kokpunkten Actionbad, Kokpunkten
“Västerås Gäbbeholms badplats” by Dependability is licensed under CC Attribution-Share Alike 4.0 International. (länk: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Västerås_Gäddeholms_badplats.jpg)

04 Aug 2022

Stränder i Västerås

Stränder i Västerås, vilka är egentligen bäst? Vi vet alla hur det är, man sitter i bilen och plötsligt känner man den där överväldigande känslan av att vara sugen på att bada. Känner du igen dig? Bra, fortsätt läsa!

I listan här nedan recenserar vi stränder i Västerås: 

 1. Lövudden Badplats

  Lövudden är en klassiker när det kommer till stränder i Västerås och passar för dig som vill ha en härlig badstund med familjen. Har du hund? Fint, här är även fyrbenta välkomna. Läs vår artikel om hundbad HÄR.
  Vidare finns det en liten kiosk som säljer glass och andra förnödenheter till sommaren. Den lilla sandstranden har anslutande brygga som tar dig ut på djupare vatten. 

 2. Framnäsbadet

  Mja, nja, va? Ingen jätte höjdare. Framnäsbadet tenderar att bjuda på algblomning och lite halvren strand. I och för sig – det blir skräpigt när det är mycket folk. Men närheten till Västerås är ju förstås ett plus. Vårt tips: vill du vara nära stan, go for it. Känner du för en liten roadtrip, läs vidare. 

 3. Lögastrand

  Jo men nu snackar vi, tycker vi! Stora grönytor med bänkar, kiosk och toalett. Bada i Mälarvatten och ät glass på stranden. En klassisk svensk sommarstrand. Känner du för att spela volleyboll? Här finns tre bra volleybollplaner, och det är ju bra! Helt klart en av de bästa stränderna i Västerås.

 4. Hökåsen Gropen

  Vadå, bada i en grop? Ja! Hökåsen Gropen är en av de mer unika stränderna och definitivt en mytomspunnen plats i Västerås. Enligt rykten ska det stå en traktor på gropens djupaste botten. Hur den kom dit kan vi förstås inte veta men vi gissar på att den simmat. Badet bjuder på en grund vik för bad med barn och en väldigt djup del för dig som till exempel vill fridyka. Vi avråder i vanlig ordning att hoppa med huvudet före, det känns dumt. 

 5. Kokpunkten Actionbad

  Nu snackar vi inte strand, nu snackar vi action. För dig som vill ha klor i vattnet och en inomhusmiljö att leka i finns Kokpunkten Actionbad. Ett äventyrsbad i Västerås som gjorts om från tidigare ångkraftverk. Mer om det HÄR