GRAND OPENING! 3 maj öppnar vi i Varberg!
Löpare, checklist, tips, springa, motion, motionär

02 Sep 2022

Tips för löpare

Alla söker väl tips för löpare? Ska du springa i något av sensommarens motionslopp? Härligt för dig! Det gillar vi. Hur känns det? Känner du att du har koll på allt som krävs? Om du känner dig tveksam, eller om du kanske bara vill ha en liten friendly reminder, så kommer här några grundläggande tips för att komma igång och hålla dig redo för löpningen.

Ett gäng snabba tips för löpare

  1. Sätt igång! Ja, precis. Bara öka! First things first, upp ur soffan och anmäl dig till lämpligt motionslopp. Ain’t no time like the present, och så vidare då…
  2. Samla energi. Det är inte så lätt alla gånger, men ack så viktigt att se till att du har tillräckligt med energi för att träna.
  3. Se dig omkring. Ja, alltså inte just i rummet du befinner dig, utan mer allmänt. Vilka löpbanor har du i närheten? Vilken typ av löpning vill du pyssla med? Anledningen till att just detta är viktigt är eftersom att det är utifrån dessa premisser som du bestämmer hur du ska träna.
  4. Variera dig. Träna långdistans, intervaller, terräng och så vidare.
  5. Olika övningar. Minst en dag i veckan bör du lägga lite extra krut på rörlighetsövningar. Du är en väloljad maskin, men även sådana behöver underhåll. Ett lejon hade förmodligen haft större jaktlycka om den stretchade innan den attackerade (ja, du förstår säkert liknelsen).
  6. Sakta ner. Kanske låter som ett märkligt tips, men när det börjar närma sig tävlingsdagen är det bra att trappa ner träningen, så att kroppen kan ladda ordentligt.

 

Ett allmänt tips för löpare, eller egentligen för alla som behöver motivation, är att ha en tydlig belöning i slutet av arbetet. Vi tipsar förstås om mat på ChopChop, som till exempel den tropiska favoriten Thai Tofu. Thai Tofu är kärleksbombad med grönsaker och massor av nyttigheter, du borde verkligen smaka. (Alla andra rätter är förstås också jättegoda).