You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
Sundsvall, semester, hemester, familjeutflykt, Titanic, utställning, Titanicutställning, Titanic the Exhibition
“Titanic” by Teufelbeutelis licensed under CC BY-SA 3.0(länk: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sea_Trials_of_RMS_Titanic,_2nd_of_April_1912.jpg)

04 Aug 2022

Titanic-utställning i Sundsvall

Upplev Titanic-utställning i Sundsvall. Vill du göra något annat än att strosa på stan eller pressa på stranden? Då är Titanic-utställningen i Sundsvall någonting för dig. 

Efter en stadig måltid på ChopChop kan du ta dig till Gärdehov, Johannedalsvägen 121 i Sundsvall. Här hittar du Titanic The Exhibition, en av världens största vandringsutställningar. Utställningen handlar förstås om Titanic, som den 15 april 1912 försvann ner Nordatlantens iskalla vatten efter att ha kolliderat med ett isberg. Av de 2208 passagerarna ombord miste 1496 livet den kvällen. Det här känns bekant va? Om Jack och Rose är en del utav utställningen förtäljer inte texten på deras hemsida. 

Det finns onekligen mycket man inte riktigt har koll på när det kommer till Titanic. Vad man kanske inte tänker på är Titanics svenska anknytningar, då det här var en tid då många svenskar utvandrade till staterna. Visste du till exempel att svenska var det näst vanligaste språket ombord på skeppet? 

Titanic-utställning i Sundsvall bjuder på en resa med berättelser, fotografier och hela 200 originalföremål från skeppet. I vanlig ordning bör väl kanske små barn ha någon att hålla i handen under besökets gång.

Utställningen är tillgänglig 19 maj – 4 september och kostar strax under 200 kronor