You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9

16 Feb 2021

Unik matresa resulterar i hälsosammare mat för snabbmatskedja

Många upplever det svåra i att äta hälsosam mat, speciellt när minuter jagas och dygnet tycks ha för få timmar. Snabbmatskedjan ChopChop lanserar nytt koncept som möter ett önskemål om en mer balanserad måltid med mycket grönsaker.

Nu smyglanserar den asiatiska snabbmatskedjan ChopChop fyra nya bowls med inspiration från Asiens alla hörn. Syftet med de nya rätterna är att erbjuda en mer balanserad måltid även när du är på språng, vill spara in tid på matlagning eller unna dig någonting extra. Först ut blir restaurangerna i Bromma, Farsta och Arninge.

Inspirationsresa satte grunden
ChopChops vision är att alltid erbjuda sina gäster nya och spännande smakupplevelser. Därför skickade de under hösten 2019 ut sin R&D-chef, Tuomas Tarna, på en inspirerande upptäcktsresa genom Asien.

Under den tio dagar långa resan undersökte han smakernas samband och hemligheter. Från centrala Kina, genom historiska Vietnam och till krispiga Korea provsmakades inte mindre än 47 olika rätter. Väl hemma i Sverige hade han med sig recepten till fyra välutvecklade bowls fulla med spännande smaker och spröda grönsaker.

– Det är roligt att hjälpa folk att äta bättre genom spännande smaker. Resan i sig var fantastisk och det känns väldigt kul att få dela med mig av de insikter jag fått. Bowls finns ju sedan innan men våra är baserade på autentiska asiatiska smaker. Dessutom är de både välbalanserade i sitt näringsvärde och lätta att äta även om du inte har så mycket tid, säger Tuomas.

Ett ställningstagande
– Det finns flera inslag av färska grönsaker i den befintliga menyn av wok- och nudelrätter men med våra nya bowls tar vi ytterligare ett steg i riktningen mot en mer näringsrik och modern måltid, säger Meja Gustafsson, marknadschef på ChopChop.

Bibimbap Bowl, Dumpling Bowl, Saigon Bowl och den veganska Hanoi Bowl serveras redan på restaurangen i Bromma men kommer att finnas tillgängliga i Farsta från och med den andra december och i Arninge från och med den nionde december. Ambitionen är att alla ChopChops restauranger ska servera de nya rätterna under 2021.