You'll love the way we roll! Sushilansering i Borlänge 6/9
William Spetz, föreställning, Västerås

01 Sep 2022

William Spetz i Västerås

Den 20 september kommer Youtube-sensationen William Spetz till Västerås. Alltså, han ska inte bara hänga runt och ha det gott, utan han ska uppträda med sin show “Hjälp mig inte – En mörk vårdcentralskomedi” tillsammans med Sven Björklund.

Västerås Konserthus beskriver föreställningen med följande ord;

William Spetz nya föreställning “Hjälp mig inte” är en scenisk storm där allt det där du aldrig trodde kunde hända på en vanlig svensk vårdcentral händer. Skådespelaren Sven Björklund drar tillsammans med William Spetz med publiken från ett väntrums beigea tristess, rakt ner i ett fritt fall av absurditet.

När de två karaktärerna patienten Marcus (William Spetz), och allmänläkaren Lennart (Sven Björklund) möts för att tala om antidepp. Förvandlas ett grått undersökningsrum snart till en boxningsring av hawaiipizza, fejkade ångestattacker och discoglittrande duetter. Marcus trodde han skulle få hjälp att trappa ner på tabletterna, men Lennart visar sig bära på en rad hemligheter som istället triggar dem båda att agera mot konstens alla regler.
Hur många gånger ska Marcus behöva upprepa att han vill ut ur medicindimman och varför vägrar Lennart förstå? Vem är det egentligen han ser när han tittar på Marcus och vem är det som ständigt ringer på Marcus telefon?

Hjälp mig inte är William Spetz första egenskrivna pjäs sedan den kritikerrosade föreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? från 2016. Manuset är fiktivt men berättelsen är inspirerad av personliga erfarenheter från William Spetz själv och hans närmsta vänner.
– Det har tagit mig nästan tre år att skriva Hjälp mig inte och det har varit det svåraste jag någonsin gjort, samtidigt som pjäsen har gett mig en oväntad frihet. När jag skriver en fiktiv berättelse så är det plötsligt möjligt att vara personligare och gå längre än när jag skrev en självbiografisk monolog. Det är konstigt men spännande. Och jag längtar ihjäl mig, säger William Spetz.

 

Är du i Västerås nu? Eller ska du dit i syfte att gå på föreställningen? Hur som helst så är du nära ett par riktigt bra ChopChop-restauranger. ChopChop Gryta och ChopChop Erikslund