Goda nyheter! Port73 serverar nu Sushi. You'll Love the way we roll!

21 Oct 2021

Den 29 oktober slår vi upp portarna i Värnamo!

Oktober är månaden då Frihetsgudinnan invigdes i
New York (1886), den Sovjetiska ubåten U 137 gick på grund utanför Karlskrona (1981) och Taylor Swift släppte plattan 1989 (2014). Nu går oktober även till historien som månaden då ChopChop Asian Express slår upp portarna (och Drive Thru-luckorna) till sin 32:a restaurang – ChopChop Värnamo!

Distriktschef Värnamo

Entusiasm

Den 29 oktober är det dags för öppningen av ChopChops nya restaurang i Värnamo. Restaurangkedjan grundades av tre barndomsvänner för cirka 10 år sedan, och är Skandinaviens första restaurangkedja med fokus på det asiatiska köket, som även har Drive Thru.
– Värnamo blir vår 32:a restaurang. Den senaste öppningen ägde rum i Karlstad i mitten av september och nu har turen kommit till Värnamo, säger distriktschef Firaz Srour.

Den nya restaurangen hittar du på Högalund 1. Med högkvalitativa råvaror och ett autentiskt tänk kring asiatisk mat lovar Firaz både god, spännande och smakrik mat – till ett bra pris. – Värnamo är perfekt för oss. Det är något speciellt med mindre orter, och kanske med Värnamo i synnerhet. Jag känner själv att vi har lite av “Gnosjöandan” i vår egen organisation. Vi är trots allt ett relativt litet företag i en bransch där vi måste vara drivna, driftiga och innovativa för att lyckas i konkurrensen från storbolag. Det gör vi genom att fokusera på just kvalité och variation.

Meny ChopChop
McDonalds har BigMac, Burger King har sin Whopper och ChopChop har storfavoriten Orange Chicken.
– Orange Chicken är extremt omtyckt av våra gäster. Det är inte så konstigt egentligen, rätten har ätits och älskats i över 200 år. Det är en klassisk rätt som haft lång tid på sig att förfinas och förbättras. Vi har alltid valt att fokusera på intressanta, vällagade rätter, säger R&D-chef Tuomas TarnaR&D-chef Tomas Tarna
Det unika med ChopChop är att de låter gästen vara Head Chef och välja efter eget behag. Med konceptet “Mix & Match” väljer du först valfri bas (ris, stekt ris eller nudlar), och sedan är det bara att mixa och matcha – precis som det låter. Är du sugen på veganskt så finns det, föredrar du biff i kombination med Orange Chicken så finns det också.
– Inga problem. Här finns något för alla, avslutar han.

stjärna på Värnamo

Sushi á la ChopChop

Förutom den klassiska ChopChop-menyn så kommer restaurangen i Värnamo även att erbjuda en stor och spännande sushimeny.
– Våra maki rullas med kärlek och våra sushi-bowls är någonting alldeles extra. Min personliga favorit är Vegan Poké med tofu och krämig vegansk majonnäs blandat med sojabönor. Fräscht och somrigt, även om hösten närmar sig.

ScandiAsian Värnamo Oktober

Förutom vällagad asiatisk mat kommer restaurangen att bli en av de första ChopChop-restaurangerna att ta del av ett helt nytt inredningskoncept -“ScandiAsian”. Här kombineras klassiskt asiatiskt formspråk med skandinaviska material i en modern och ljus tappning.
Konceptet bottnar i två principer inom god inredningsdesign: upplevelse och socialt främjande. De två delarna kompletterar varandra och bidrar till en harmonisk och hållbar restaurangverksamhet. ChopChop vill skapa en ljus och öppen restaurangmiljö med syfte att höja stämningen och gästernas trivsel.

Kunthida Yotsakun

– Målsättningen är att bjuda in till behagliga synintryck och ge en känsla av luftighet och rymd. Man skulle kunna säga att vi vill bjuda både gästen och naturen in i restaurangen. Det är ett spännande inredningskonept, som skiljer sig mycket från tidigare etableringar, säger Kunthida Yotsakun, designer och projektledare.

öppningsfest ChopChop

Den 29 oktober välkomnar vi dig till ChopChop Värnamo. Den gemytliga matsalsytan på cirka 130 kvadratmeter tar emot upp till 85 sittande gäster. I enlighet med klassisk ChopChop-tradition slår vi upp portarna klockan 11:00 på Högalund 1 i Bredasten. Välkomna!

ChopChop logo